Over ons

POLYESTERBEDRIJF / SPUITERIJ DE VALK


De Valk is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van glasvezelversterkt polyester.
Maatoplossingen en aanpassingen is één van die specialiteiten net als het schadeherstel van koelwagens en het spuiten van diverse voertuigen, objecten en producten.

Onze historie

1983

In 1983 zette Gert van Ginkel samen met een kennis de stap een Polyesterbedrijf, welke in een schuurtje in Lunteren gevestigd was, over te nemen. Het bedrijf verhuisde vrij snel daarna naar de Bellstraat in Barneveld. De eerst werkzaamheden bestond uit het vervaardigen van kunststof bloembakken, kruiwagens en kappen voor paardentrailers.

1988

In 1988 is het pand aan de Bellstraat te klein en verhuist het bedrijf naar de Compagnieweg in Barneveld. Het pand wat we daar betrokken was 1000 m2

1993

Van de productie van plantenbakken en kruiwagens heeft Polyesterbedrijf zich dan al ontwikkeld tot een specialist op het gebied van schadeherstel en nieuwbouw van bijvoorbeeld laadruimten van vrachtwagens. Het pand aan de Compagnieweg wordt te klein en hierdoor verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Hanzeweg 33 te Barneveld, dit terrein was ruim voldoende om de opleggers welke gerepareerd moeten worden te stallen. Beide zonen van Gert, Gerbrand en Erik, werken al mee in het bedrijf.

1998

Tot nu tot besteedde het bedrijf de spuitklussen uit aan derden, maar we wilden dit graag ook zelf in de hand hebben en toen ontstond Spuiterij De Valk B.V.

2008

De huidige spuiterij is te klein en het pand wordt uitgebreid met een nieuwe spuitcabine van 23 meter lang. Deze cabine is voorzien van een tussenwand, waardoor er ook kleine onderdelen gespoten kunnen worden.

2011

Economisch gezien gaat het in die tijd niet voorspoedig, maar voor De Valk is er juist geen gebrek aan werk en nemen Gerbrand en Erik het bedrijf volledig van Gert van Ginkel over.

2017

Gerbrand en Erik nemen in 2017 de schade afdeling van Bakker Bedrijfswagens in Amersfoort over. Ze nemen de machinerie en het personeel over en integreren dit binnen de bestaande onderneming.

2018

Begin 2018 kopen Gerbrand en Erik een perceel grond van 1.800 m2 welke grenst aan de bestaande locatie. Hierop hebben ze een nieuw bedrijfspand laten bouwen van circa 500 m2. Door de aankoop hoeven ze nu minder te rangeren wat de kans op beschadigingen beperkt.

2019

De huisstijl verandert na 35 jaar van het vertrouwde blauw, naar grijs en wordt ook het logo “diervriendelijk”.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op!
Contact opnemen